Schoolkeuze

Overzicht alle scholen

Kinderen hebben voorrang op de 4 dichtstbijzijnde scholen; op de website van de gemeente vindt u deze en een overzicht van alle basisscholen in Amstelveen en Ouderkerk.

• Klik op de kaart rechts of hieronder op ‘vind alle scholen’;
  • Vul linksboven uw woonadres in
    (zoom uit voor meer overzicht op de kaart [linksboven]);
  • In de kolom rechts vindt u de scholen op afstand;
  • Bijzonderheden: uw kind heeft wel/geen voorrang op de school (staan er geen bijzonderheden vermeld, dan is de school geen voorrangsschool);
  • Klik op Open link om de website van de school te bezoeken;
  • Kinderen die in Ouderkerk aan de Amstel (dorp) wonen, hebben voorrang op de 3 scholen in Ouderkerk plus de Omnibus in Amstelveen. Er geldt onder bepaalde voorwaarden een plaatsgarantie voor deze kinderen; voor details zie de Brochure of de Veelgestelde vragen.

Ga direct naar de kaart
Klik op de kaart om direct scholen te zoeken in de app.

Ga naar ‘Informatie Amstelveen’ voor algemene informatie over de basisscholen in Amstelveen.

De getoonde voorrangsscholen gelden voor kinderen geboren tussen september 2020 en augustus 2021. Is uw kind jonger, wacht dan tot u het aanmeldformulier thuis ontvangt om uw kind aan te melden.

Niet deelnemende scholen

Er zijn enkele scholen die, gezien hun doelstellingen, niet deelnemen aan dit toelatingsbeleid. Het gaat om: De Akker, Florencius en Amstelland International School.
Heeft u interesse in een van deze scholen, neem dan met de school contact op.

Dit zijn de stappen naar de schoolkeuze voor uw kind.